Tradicionalni slovenski zajtrk

Logo TZS 2

Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk, 20. 11. 2020

Dan slovenske hrane obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru in na ta dan izvedemo Tradicionalni slovenski zajtrk v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Projekt je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, organizira ga Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS v sodelovanju z drugimi ministrstvi, zavodi in organizacijami.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati otroke, šolarje in širšo javnost o dobrih prehranjevalnih navadah, pomenu rednega zajtrkovanja in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora ter pomenu čebel na našo prehransko varnost.

Letošnji že deseti Tradicionalni slovenski zajtrk je zaradi epidemioloških razmer zahteval drugačen pristop in izvedbo – na daljavo. Učenci so si skupaj s svojimi člani družine pripravili zajtrk, ki je vključeval tradicionalne sestavine – kruh, maslo, med, mleko in jabolko ter s pomočjo usmeritve razrednikov razmislili o pomenu projekta. A kljub drugačni izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka so naši učenci pokazali visoko mero ustvarjalnosti in iznajdljivosti. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj utrinkov.

Besedilo zapisala: Sabina Kocijan, org. šol. preh.

Kontakt ...

Osnovna šola Pesnica

Pesnica pri Mariboru 44
2211 Pesnica pri Mariboru

Spletna stran: www.ospesnica.si
E-naslov: info@ospesnica.si
Telefon: +386 (0)2 654-42-00
Telefon: +386 (0)2 654-42-01

Obrazec za prijavo ...

Glavni meni