Teden vseživljenjskega učenja

TVU 2018

Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2018), ki ga letos spremlja slogan Slovenija, učeča se dežela, bomo, od 11. 5. do 23. 5. 2018, obeležili tudi na naši šoli.

VABIMO VAS NA PRIREDITVE:

PONEDELJEK, 14. 5. 2018 ob 17.00 - OŠ Pesnica - NORDIJSKA HOJA (Vesna Bračko)
Z nordijsko hojo do boljšega počutja. Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Vabimo vas, da se nam pridružite na kratkem tečaju nordijske hoje po obronkih Pesnice. Zbirališče pred OŠ Pesnica.

TOREK, 15. 5. 2018 ob 17.00 - OŠ Pernica - DAN DRUŽINE (Lea Vernik in Zdenka Tobias)
Prireditev je namenjena praznovanju Dneva družine, na kateri se bodo učenci OŠ Pernica predstavili s plesnimi točkami. Sledi sejem izmenjave rabljenih igrač in knjig.

ČETRTEK, 17. 5. 2018 ob 8.30 – Kulturni dom Pesnica - KULTURNI UTRIP ŠOLE – KUŠ (Božena Arnejčič)
Vabimo vas v Kulturni dom Pesnica, kjer se vam bodo predstavili otroci iz vrtca Pesnica ter učenci naše šole. Ogledali si boste lutkovni in gledališki predstavi ter uživali ob plesu mladih folkloristov.

POROČILO:
V četrtek, 17. maja 2018 smo se zbrali na KUŠ-u, prvič dopoldan, da so si lahko lutkovne in gledališke predstave ogledali tudi učenci naše šole. Uživali so v gledaliških in lutkovnih predstavah vrtca in šole ter v folklori.

ČETRTEK, 17. 5. 2018 ob 10.30 – OŠ Pesnica - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)
Učenci drugega razreda bodo postali mladi člani Rdečega križa. Prireditev bo sestavljena iz kratkega kulturnega programa, delavnic in pogovora o načinu in namenu delovanja Rdečega križa.

PETEK, 18. 5. 2018 ob 15.30 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)
Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali in se pomerili v športnih igrah. Dobimo se v avli OŠ Pesnica. (Ne pozabite na športna oblačila in obutev.)

SREDA, 23. 5. 2018 ob 16.30 – OŠ Pesnica - LITERARNI VEČER (Gordana Rodinger)
Vabimo vas na predstavitev pesniške zbirke Pesniška pekarna, na kateri se bodo s svojo poezijo ob glasbenih vložkih predstavili učenci OŠ Pesnica. Prireditev bo potekala v avli OŠ Pesnica.

Vljudno vabljeni!

Več o prireditvah v Tednu vseživljenjskega učenja najdete na spletni strani TVU 2018!

Koordinatorica: Tadeja Vraber
Ravnatelj: mag. Andi Brlič


TVU 2017

Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2017), ki ga letos spremlja slogan Slovenija, učeča se dežela, bomo, od 12. 5. do 29. 5. 2017, obeležili tudi na naši šoli.

VABIMO VAS NA PRIREDITVE:

15.5.2017 ob 17.30 - OŠ Pesnica - NORDIJSKA HOJA (Vesna Bračko)
Z nordijsko hojo do boljšega počutja. Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Vabimo vas, da se nam pridružite na kratkem tečaju nordijske hoje po obronkih Pesnice.

16. 5. 2017 ob 10.00 - Dom starejših Idila - POŠLJIMO SAPICO PRIJATELJSTVA (Lea Bačnik)
Učenci OŠ Pesnica bodo obiskali starostnike v Domu za ostarele Idila ter jim pripravili kratek kulturni program, nato pa se jim bodo pridružili na ustvarjalni delavnici. Naše učence bodo spremljali učitelji partnerskih šol s katerimi sodelujemo v projektu Erasmus+. POROČILO...

17.5.2016 ob 10.15 – OŠ Pesnica - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)
Učenci drugega razreda bodo postali mladi člani Rdečega križa. Prireditev bo sestavljena iz kratkega kulturnega programa, delavnic in pogovora o načinu in namenu delovanja Rdečega križa.

17. 5. 2017 ob 16.30 – OŠ Pesnica - OTVORITEV RAZSTAVE PODOBE NAŠEGA KRAJA (Gordana Rubelj)
Vabimo vas na slovesno otvoritev razstave Podobe našega kraja – Pesnica skozi čas. Z razstavo skušamo razsvetliti podobe našega kraja in ga umestiti v zgodovinski čas in prostor. En del razstave namenjamo železnici in njeni zgodovinski vlogi, ki jo je odigrala. Drugi del razstave posvečamo zgodovini šolstva v kraju, ki je doživel svoj razvoj med drugo svetovno vojno. Večji del razstave pa predstavlja zgodovinski oris kraja, ki osvetljuje Pesnico v različnih zgodovinskih obdobjih. Razstava bo obogatena z izdelki učencev, ki jim je bila razstava navdih pri njihovem ustvarjanju. VABILO..., POROČILO...

17. 5. 2017 ob 17.30 – Kulturni dom Pesnica - KULTURNI UTRIP ŠOLE – KUŠ (Božena Arnejčič)
Vabimo vas v Kulturni dom Pesnica, kjer se vam bodo predstavili otroci iz vrtca Pesnica ter učenci naše šole. Ogledali si boste lutkovno in gledališke predstave ter uživali ob plesu mladih folkloristov. Prireditev bo obogatena s predstavniki partnerskih šol s katerimi sodelujemo v projektu Erasmus+. VABILO in PROGRAM..., POROČILO...

19. 5. 2017 ob 15.30 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)
Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali in se pomerili v športnih igrah. (Ne pozabite na športna oblačila in obutev.) PRIJAVNICA IN PROGRAM..., POROČILO...

Vljudno vabljeni!

Več o prireditvah v Tednu vseživljenjskega učenja najdete na spletni strani TVU 2017!

Koordinatorica: Lea Bačnik
Ravnatelj: mag. Andi Brlič 


TVU 2016Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2016), ki ga letos spremlja slogan Slovenija, učeča se dežela, bomo, od 16. 5. do 20. 5. 2016, obeležili tudi na naši šoli.

VABIMO VAS NA PRIREDITVE:

16. 5. 2016 ob 17.00 - KULTURNI UTRIP ŠOLE – KUŠ (Božena Arnejčič)

Vabimo vas v Kulturni dom Pesnica, kjer se vam bodo predstavili otroci iz vrtca Pesnica ter učenci naše šole. Ogledali si boste lutkovno in gledališke predstave ter uživali ob plesu mladih folkloristov. VABILO in PROGRAM..., POROČILO...

17. 5. 2016 ob 12.30 - PREVZELI SMO MUZEJ – OTVORITEV RAZSTAVE PODOBE NAŠEGA KRAJA (Gordana Rubelj)

Učenci naše šole bodo za en dan prevzeli Muzej narodne osvoboditve Maribor. Ta dan bodo prevzeli vse pomembne vloge v muzeju in po vseh muzejskih zbirkah vodili obiskovalce. Pripravili bodo tudi samostojno razstavo z naslovom Podobe našega kraja: Pesnica skozi čas. Otvoritev razstave bo ob 12.30 uri v Muzeju narodne osvoboditve Maribor. DOGODEK...

19.5.2016 ob 10.30 - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)

Učenci drugega razreda bodo postali mladi člani Rdečega križa. Prireditev bo sestavljena iz kratkega kulturnega programa, pogovora o načinu in namenu delovanja Rdečega križa ter pomenu prostovoljstva. POROČILO...

19. 5. 2015 ob 10.00 - POŠLJIMO SAPICO PRIJATELJSTVA (Martina Zadravec)

Učenci OŠ Pesnica bodo obiskali starostnike v Domu starejših Idila ter pripravili ustvarjalne delavnice za varovance doma. POROČILO...

19. 5. 2015 ob 17.30 - NORDIJSKA HOJA (Vesna Bračko)

Z nordijsko hojo do boljšega počutja. Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Vabimo vas, da se nam pridružite na kratkem tečaju nordijske hoje.

- Po kratkem razgibavanju smo opravili enourni pohod po obronkih Pesnice.
Nordijska hoja

20. 5. 2016 ob 15.30 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)

Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali ter se pomerili v dvoranskem hokeju. POROČILO...

(Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

Vljudno vabljeni!

Več o prireditvah v Tednu vseživljenjskega učenja najdete na spletni strani TVU 2016!

Koordinatorica: Gordana Rubelj
Ravnatelj: mag. Andi Brlič


TVU 2015Dvajseti Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2015) bomo, od 14. 5. do 22. 5. 2015, obeležili tudi na naši šoli.

VABIMO VAS NA PRIREDITVE:

 14. 5. 2015 ob 15.30 - ŠPORTNI POPOLDAN v Pernici (Marjetka Vaupotič)
Vabim vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu v šoli Pernica, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali ter se pomerili v igri Med dvema ognjema.
(Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

V okviru TVU smo na šoli Pernica izvedli športno druženje s starši. Le-ti so se odzvali v še večjem številu kot prejšnja leta. Ogreli smo se z igro lovljenja, nato pa se razdelili v štiri ekipe in se pomerili v igri Med dvema ognjema. Dvoboji so bili napeti in borbeni, a po pravilih športnega fair-playa. Zmagali so najboljši, najhitrejši in najbolj spretni. Srečanje smo zaključili z dihalno vajo, s tekmovanjem v pihanju svinčnika. Udeleženci so bili prijetno utrujeni in prepoteni, a hkrati zadovoljni in z željo po ponovnem snidenju. Lep dogodek smo ovekovečili s nasmejanim skupinskim posnetkom sodelujočih. Hvala vsem za pozitivno energijo in sodelovanje!
Učiteljica: Marjetka Vaupotič

15. 5. 2015 ob 17.00 - KULTURNI UTRIP ŠOLE – KUŠ (Božena Arnejčič, Alenka Truntič)
Vabimo vas v Kulturni dom Pesnica, kjer se vam bodo predstavili otroci z vrtca Pesnica ter učenci naše šole. Ogledali si boste lutkovno in gledališke predstave ter uživali ob glasbi naših instrumentalistov.

Kaj je smisel življenja? Smisel življenja je biti srečen in osrečevati druge.
Pravljice, zgodbice, glasba, domišljija, čarovnija, dobra volja in smeh, so nam popestrili popoldan, v petek, 15. maja 2015, v novem Kulturnem domu Pesnica.
Prireditev smo pripravili otroci iz vrtca, folkloristi naše šole, učenci lutkovno-glasbenega krožka Deteljica, dramsko gledališkega krožka »Čveka-čvek« in mladi instrumentalisti iz OŠ Pesnica. Prvi so se predstavili Dramska skupina Pika Osnovne šole Pesnica, Vrtca Pesnica z predstavo »Bela muca«
Nato so svoje delo predstavili člani Lutkovno-glasbenega krožka Deteljica, OŠ Pesnica. S predstavo so nadaljevali »Čveka-čvekarji z »Ukradeno pesmijo. Na violino nam je zaigrala Sara Brumen, na sintisajzer pa večkrat Teja Bohl. Skupaj z nastopajočimi smo preživeli čudovit popoldan.
Božena Arnejčič, mentorica dramsko-gledališkega krožka »Čveka-čvek«

19.5.2015 ob 10.30 - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)
Učenci drugega razreda bodo postali mladi člani Rdečega križa. Prireditev bo sestavljena iz kratkega kulturnega programa, pogovora o načinu in namenu delovanja Rdečega križa ter pomenu prostovoljstva.

20. 5. 2015 ob 10.00 - POŠLJIMO SAPICO PRIJATELJSTVA (Martina Zadravec)
Učenci OŠ Pesnica bodo obiskali starostnike v Domu starejših Idila in sodelovali v kvizu o poznavanju Slovenije.

21. 5. 2015 ob 17.30 - NORDIJSKA HOJA (Vesna Bračko)
Z nordijsko hojo do boljšega počutja. Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Vabimo vas, da se nam pridružite na kratkem tečaju nordijske hoje.

22. 5. 2015 ob 15.30 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)
Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali ter se pomerili v dvoranskem hokeju.
(Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

Koordinatorica: Gordana Rubelj
Ravnatelj: mag. Andi Brlič 


TVU 2014
Devetnajsti Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2014) bomo, od 12. 5. do 18. 5. 2014, obeležili tudi na naši šoli.

VABIMO VAS NA PRIREDITVE:

12. 5. 2014 ob 10.00 - POŠLJIMO SAPICO PRIJATELJSTVA (Lea Bačnik)
Učenci devetega razreda OŠ Pesnica bodo izvedli ustvarjalno delavnico s starostniki Doma starejših Idila iz Vukovskega Dola ter jim podarili likovne izdelke, ki so jih naredili na likovni koloniji.

Spletna stran projekta "Pošljimo sapico prijateljstva"...

14. 5. 2014 ob 17.00 - DAN DRUŽINE (učiteljice razrednega pouka)
Vabimo vas na kulturno prireditev ob dnevu družine, kjer se vam bodo s svojimi točkami predstavili učenci od 1. do 5. razreda.

Nekaj utrinkov s prireditve ob dnevu družine...

14. 5. 2014 ob 16.30 - TEA PARTY (Lea Bačnik, Maja Milivojević)
Vabimo vas na angleško čajanko in na klepet z zanimivimi gosti.

ANGLEŠKO-AMERIŠKA ČAJANKA NA OŠ PESNICA - Na OŠ Pesnica smo se odločili, da v programu Tedna vseživljenjskega učenja pripravimo angleško čajanko, kjer bi učenci, učitelji, starši in ostali krajani spoznali tradicijo in kulturo pitja čaja. Tako smo v sredo, 14.5.2014, izvedli pravo angleško čajanko. Učenke 7. in 8. razreda (Marisa Frajzman, Lara Heric, Urška Zemljič, Tjaša Pleteršek, Klara Domedenik, Maša Herzog, Eva Hadner, Špela Žižek, Alin Klančnik, Doroteja Juhart, Kaja Avramović in Vanessa Tomažič) so nas pogostile s pravim angleškim čajem z mlekom, sendviči in pecivom. Učenke so gostom na kratko predstavile Comenius projekt, ki poteka na naši šoli, podučile so nas o različnih vrstah čaja ter nam prikazale pribor in pravila lepega obnašanja na čajanki. Zanimiva, zabavna in prav posebna gosta naše čajanke pa sta bila gospoda, Graham Dell, ki prihaja iz Anglije in živi v Svečini ter gospod Ron Metz, ki prihaja iz Nevade in živi v Jelenčah. Oba sta nam predstavila svoji zanimivi življenjski zgodbi in odgovorila na naša številna vprašanja o razlikah in podobnostih med življenjem v Angliji, Ameriki ter Sloveniji.
Hvala našim prijetnim gostiteljicam za nepozaben popoldan!
Maja Milivojević in Lea Bačnik

15. 5. 2014 ob 10.30 - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)
Učenci se bodo v delavnicah seznanili z moralnimi vrednotami (prijateljstvo) ter načinu in namenu delovanja Rdečega križa ter pomenu prostovoljstva.

Nekaj utrinkov s sprejema drugošolcev med mlade člane RK...

16. 5. 2014 ob 15.30 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)
Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali ter se pomerili v dvoranskem hokeju.
(Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

PESNICA - Pester teden vseživljenjskega učenja smo učitelji podaljšanega bivanja popestrili s športnim popoldnevom, kjer so sodelovali učenci podaljšanega bivanja skupaj s starši. Turnir dvoranskega hokeja je potekal dne, 16.5.2014, v telovadnici OŠ Pesnica. V igri so tekmovale cele družine, veliko borbenosti pa so pokazale tudi mamice in s tem še dodatno motivirale svoje otroke. Čas namenjen druženju je zelo hitro minil, kar dokazuje, da smo se vsi zelo dobro počutili in zabavali.
Učitelji PB-ja: Matej Lubej, Janja Dvoršak in Simona Knehtl

PODRUŽNICA PERNICA - Za zaključek tedna vseživljenjskega učenja, smo v petek 16. maja, na šoli izvedli športno druženje s starši. Učiteljici podaljšanega bivanja sva jih z učenci povabili v šolsko telovadnico na igro malega hokeja. Starši so se na povabilo odzvali v lepem številu. Na začetku smo se segreli z nam najljubšo elementarno igro, nato se razgibali z nekaj gimnastičnimi vajami ter ponovili pravila igre. Razdelili smo se v 4 ekipe, v vsaki so igrali trije pari (starš+otrok). Odigrali smo dve igri, sledila je še igra med starši in nato samo med učenci. Vzdušje je bilo naravnost fantastično, živahno, pozitivno in zelo navijaško. Vseskozi je bilo več sreče na strani rdeče ekipe. Tako starši kot učenci so se med igro dodobra razgibali, spotili in tudi utrudili, zato smo srečanje zaključili s sproščujočo verižno masažo. Preživeli smo prijetno urico v športnem duhu, katere si, kot so po srečanju povedali starši, želijo tudi v prihodnje. Hvala vsem za udeležbo, sodelovanje, dobro družbo in pozitivno energijo!

 01  02

17. 5. 2014 ob 11.00 - ŠPORTNO DRUŽENJE DEVETOŠOLCEV (Matej Lubej, Mojca Polše in razredničarki)
Dragi starši devetošolcev, vabimo vas, da skupaj s svojimi otroki preživite sobotni dopoldan v šolski telovadnici. (Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

V soboto, 17.5.2014 smo devetošolci v okviru Tedna vseživljenjskega učenja organizirali športno dopoldne, na katerem so se nam pridružili tudi starši. Igrali smo odbojko in se imeli lepo.
Sportna sobota 9

Koordinatorica: Gordana Rubelj
Ravnatelj: mag. Andi Brlič


TVU 2013Osemnajsti Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2013) bomo, od 13. 5. do 19. 5. 2013, obeležili tudi na naši šoli.

VABIMO VAS NA NASLEDNJE PRIREDITEVE:

15. 5. 2013 ob 17.00-18.00 - KULTURNI UTRIP (Božena Arnejčič, Alenka Truntič)
Vabimo vas v Kulturni dom KUD Pesnica, kjer se vam bodo predstavili učenci naše šole. Ogledali si boste lutkovno in gledališke predstave ter uživali ob glasbi naših instrumentalistov.

16.5.2013 ob 11.30-12.30 - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)
Prireditev bo sestavljena iz kratkega kulturnega programa, pogovora o načinu in namenu delovanja Rdečega križa ter pomenu prostovoljstva.

17. 5. 2013 ob 16.00-17.00 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)
Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali ter se pomerili v dvoranskem hokeju.
(Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

V sklopu projekta TVU (teden vseživljenjskega učenja) smo na OŠ Pernica 17. 5. 2013 organizirali športno druženje s starši. Letos smo igrali med dvema ognjema in bilo je zelo zabavno. Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate tudi na spodnjih fotografijah.

18.5.2013 ob 10.30-12.00 - ŠPORTNO DRUŽENJE DEVETOŠOLCEV (Mojca Polše in Maja Milivojević)
Dragi starši devetošolcev, vabimo vas, da skupaj s svojimi otroki preživite sobotni dopoldan v šolski telovadnici. (Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

Koordinatorica: Gordana Rubelj
Ravnatelj: mag. Andi Brlič


TVU_2012

Sedemnajsti Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2012) bomo, od 14. 5. do 20. 5. 2012, obeležili tudi na naši šoli. Letošnja vodilna tema je Evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, ki smo jo tudi vključili v naš program.

VABIMO VAS NA NASLEDNJE PRIREDITEVE.

14. 5. 2012 ob 14.00 - POŠLJIMO SAPICO PRIJATELJSTVA (Lea Ekart)
Učenke OŠ Pesnica bodo na ustvarjalni delavnici starostnikom Doma starejših Idila iz Vukovskega Dola pokazale izdelovanje rož iz krep papirja.

15.5.2012 ob 10.30-12.25 - SPREJEM DRUGOŠOLCEV MED MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA (Lea Vernik)
Prireditev bo sestavljena iz kratkega kulturnega programa, pogovora o načinu in namenu delovanja Rdečega križa ter pomenu prostovoljstva. Slednje bomo obeležili z zbiranjem zvezkov, katere bomo na dan sprejema podarili predstavnici krajevne organizacije Rdečega križa Pesnica. Naš namen je pomagati tovrstne pomoči potrebnim. Sprejem bomo zaključili s podelitvijo izkaznic in pogostitvijo v šolski kuhinji.

17. 5. 2011 ob 16.00-18.20 - KULTURNI UTRIP (Božena Arnejčič, Alenka Truntič)
Vabimo vas v Kulturni dom KUD Pesnica, kjer se vam bodo predstavili otroci iz vrtca Pesnica, učenci iz OŠ Pesnica ter gostje iz vrtca in osnovne šole Gornji Petrovci. Ogledali si boste lutkovno in gledališke predstave ter uživali ob glasbi naših instrumentalistov.

18. 5. 2011 ob 15.30-17.00 - ŠPORTNI POPOLDAN (Učitelji OPB-ja)
Vabimo vas, da se nam pridružite v športnemu popoldnevu, kjer se bomo skupaj z otroki razgibali ter se pomerili v dvoranskem hokeju.
(Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

19.5.2012 ob 9.00-12.00 - ŠPORTNO DRUŽENJE DEVETOŠOLCEV (Gordana Rubelj, Alenka Golija, Mojca Polše in Matej Lubej)
Dragi starši devetošolcev, vabimo vas, da skupaj s svojimi otroki preživite sobotni dopoldan v šolski telovadnci, kjer se bomo preizkusili v nogometu in dvoranskem hokeju. (Ne pozabite na športna oblačila in obutev za v telovadnico.)

Koordinatorica: Gordana Rubelj
Ravnatelj: mag. Andi Brlič

Poročilo o Tednu vseživljenjskega učenja 2012...


TVU_2011Šestnajsti Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2011) smo, od 14.05. do 22.05.2011, obeležili tudi na naši šoli. Letošnja vodilna tema je bila prostovoljstvo, ki smo ga tudi vključili v naš program. V tem tednu so se na naši šoli zvrstili dogodki v katerih so bili aktivni tako učenci kot učitelji, starši in krajani:

14.05.2011 - SREČANJE TREH GENERACIJ (Matej Lubej)
Športni dan za otroke, starše in krajane je bil uspešen. Vsi skupaj smo preživeli zanimiv in športno obarvan dopoldan.

17.05.2011 - Sprejem drugošolcev med mlade člane Rdečega križa (Lea Vernik)
V torek, 17. 5. 2011, so drugošolci pristopili med mlade člane RDEČEGA KRIŽA. Skozi igro in pogovor ob slikah je tekel govor o različnih nalogah in dolžnostih, ki jih ima vsak član Rdečega križa in bi jih moral imeti vsak človek. Sklenjen je bil dogovor, da bomo vsi pomagali k lepšemu življenju nas vseh. Človekoljubnost pa so otroci izkazali tudi kot prostovoljci. Popolnoma samostojno (a vendar s potrditvijo staršev) so prinesli v šolo stvari, ki so jih namenili otrokom potrebnih pomoči. Nabral se je velik kup in v njem polno igrač, pisal, oblačil, iger in knjig. Ker pa v drugem razredu že znamo pisati, so otroci zbrana »darila« obogatili s sporočili za tistega, ki bo deležen pomoči. Vse zbrano so nato podarili predsednici krajevne organizacije Rdečega križa Pesnica ga. Veri Frajzman. S prostovoljnim dejanjem so otroci pokazali, da bodo znali biti člani Rdečega križa. Prejeli so izkaznice in majhna darilca ter dan zaključili s pizzo in sladoledom. Mnjam!!!

18.05.2011 - KULTURNI UTRIP (Alenka Truntič, Božena Arnejčič, Simona Knehtl)
Preživeli smo čudovit popoldan v družbi mladih in nadarjenih ustvarjalcev, igralcev, glasbenikov, ki so nam pokazali, kaj so ustvarjali skozi vso šolsko leto. Predstavili so se naši najmlajši folkloristi s svojo točko. Predstavili so se tudi učenci tretjega razreda z gledališko igrico Smetišče z željo, da bi vse ljudi na našem planetu spomnili na spoštovanje in skrb do našega planeta. Lutkovno glasbeni krožek Deteljica je predstavil domiselno in zabavno lutkovno igrico o zmajih. Za prijetno razpoloženje pa so poskrbeli tudi mladi glasbeniki, ki so povezovali program.

20. 5. 2011 - ŠPORTNI POPOLDAN (učitelji OPB-ja)
Športni popoldan smo preživeli v družbi staršev in otrok iz OPB. Najprej smo se razgibali, nato pa se je začelo zares. Tekma v hokeju, da bi bilo še bolj zanimivo smo se borili z dvema žogicama, na eni strani so bili starši, na drugi učitelji, nekje vmes otroci. Tekma je bila zanimiva in zabavna. Zmagali so starši. Športni popoldan smo zaključili z idejo, da ga moramo še ponoviti.

Koordinatorica: Gordana Rubelj


TVU

Jubilejni, petnajsti Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2010) smo od 17. 5. do 23. 5. 2010 obeležili tudi na naši šoli. Osnovni cilj festivala je učenje in izobraževanje vseh generacij ter tako slediti sloganu »Slovenija, učeča se dežela«.
Z dejavnostmi, ki smo jih pripravili, želimo prebuditi radovednost čim več krajanom in jim omogočiti, da odkrijejo kaj zase.
V tem tednu so se na naši šoli zvrstili številni dogodki v katerih so bili aktivni tako učenci kot učitelji, starši in krajani:

15.05.2010 - SREČANJE TREH GENERACIJ (Matej Lubej) - DAN DRUŽENJA GENERACIJ KLJUB SLABEMU VREMENU USPEL
V soboto, 15.5.2010 je v OŠ Pesnica potekal športni dan osnovne šole in srečanje staršev, starih staršev in sorodnikov. Udeleženci so se najprej podali na pohod, kjer nam je bilo vreme še kar naklonjeno, saj je začelo močneje deževati, ko smo se vrnili v šolo. V telovadnici, ki je bila že skoraj pretesna, smo priredili vadbo po postajah. Po naporni vadbi pa so se udeleženci okrepčali z golažem v jedilnici šole. Druženje je uspelo, poglejte si nekaj utrinkov;

17.05.2010 ob 17.00 - KULTURNI UTRIP (Alenka Truntič, Božena Arnejčič, Gordana Rodinger, Lea Rumež)
V Kulturnem domu KUD Pesnica so se predstavili naši učenci, ki obiskujejo lutkovno-glasbeni krožek, dramsko-gledališki krožek, gledališki klub, folklorni krožek ter mladi instrumentalisti, ki so nam skozi kulturni maraton predstavili svoje celoletno ustvarjalno in inovativno delo. Pod mentorstvom Alenke Truntič, Božene Arnejčič, Gordane Rodinger in Lee Rumež so pokazali izjemno nadarjenost za igro, ples in glasbo.

18.05.2010 ob 18.00 - ROČNE SPRETNOSTI (Študijski krožek Spretni prsti podeželja)
Ogledali smo si priložnostno razstavo zanimivih izdelkov, ki so nastali v okviru študijskega krožka Spretni prsti podeželja Pesnica, in se lahko še sami preizkusili v različnih ročnih spretnostih.

19.05.2010 ob 17.00 - ENGLISH TEA TIME (Lea Ekart)
V sredo, 19.5.2010 smo izvedli prvo pravo angleško čajanko. Učenke 9. razreda (Valentina Geršovnik, Špela Kesak, Urška Skaza, Veronica Metz, Karin Leben in Simona Krajnc) so nas pogostile s pravim angleškim čajem z mlekom, sendviči in pecivom. Učenke so nam na zabaven način prikazale pravila lepega obnašanja na čajanki. Poseben gost čajanke je bil 'native speaker', gospod Ron Metz, ki nam je predstavil svojo zanimivo življenjsko zgodbo in odgovoril na naša številna vprašanja o razlikah in podobnostih med življenjem v Ameriki (Nevada) in Sloveniji. Skratka, bilo je zanimivo, zabavno, poučno in odločili smo se, da bo takšno druženje postalo tradicionalno.
Hvala našim prijetnim gostiteljicam za nepozaben popoldan. Lea Ekart

20.05.2010 ura: 15.30-17.00 - ŠPORTNI POPOLDAN (učitelji OPB-ja)
Na športnem popoldnevu smo se razgibali učenci, starši in učitelji podaljšanega bivanja ter se pomerili v igri hokeja. Telovadnico smo zapustili prijetno utrujeni od »resne« igre.

21.05.2010 ura: 16.00-20.00 - KULINARIČNA ABECEDA (Marjan Tajhman, Stanka Dobaj)
Na kulinaričnem popoldnevu smo se, pod mentorstvom kuharja Marjana Tajhmana, naučili pripraviti zanimive prigrizke in predjedi. O bontonu pri mizi in o pripravi zanimivih pogrinjkov pa nas je poučila gospa Stanka Dobaj iz Srednje šole za gostinstvo in turizem.

Koordinatorica: Gordana Rubelj

Kontakt ...

Osnovna šola Pesnica

Pesnica pri Mariboru 44
2211 Pesnica pri Mariboru

Spletna stran: www.ospesnica.si
E-naslov: info@ospesnica.si
Telefon: +386 (0)2 654-42-00
Telefon: +386 (0)2 654-42-01

Obrazec za prijavo ...

Glavni meni